De Muziekcirkel

Zangles in Driebergen, Utrechtse Heuvelrug, nabij Zeist en Doorn 

Zangles in Driebergen, Utrechtse Heuvelrug, nabij Zeist en Doorn: Inge van Keulen. Bevoegd zang-docent.

zangles-Inge-van-Keulen-Driebergen-Doorn-Zeist-Heuvelrug

Wat is er nu heerlijker dan zingen? 

In de lessen staat centraal datje zingt zoals dat bij jou past, zodat het echt is. 

Om de muziek goed te laten klinken, heb je contact met je lichaam en souplesse nodig.  Zo leer je voelen wat je moet doen om de juiste energie te leveren voor een bepaalde toon en tekst. Daarom werken we aan houding, resonansmogelijkheden, medeklinkers en klinkers. 

Om de muziek tekunnen interpreteren, oefenen we het voorstellingsvermogen en de concentratie, naast algemene muzikale kennis als dat nodig is. 

Wat betreft de adem gaat het er om te leren dat die zijn eigen natuurlijke gang mag gaan. Alle muziekstijlen zijn mogelijk. 

Alle leeftijden welkom!

Tel: 0343 785562

E-mail: vankeulen.inge@gmail.com

Website: www.zingjeleven.info

Cursussen:

Zangtechniek

Ieder kwartaal kun je instromen in de cursus zangtechniek. Deze gaat elke keer over een thema, zoals articulatie (werking klinkers en medeklinkers), adem verdiepen, ontspannen hoog zingen, resonans/klank aanzuigen. Ieder krijgt individuele aandacht en je oefent op je eigen niveau, dus je kunt beginner of meer gevorderd zijn. De oefeningen zijn verrassend, elke week krijg je een oefening mee. De lessen zijn woensdagavonden 19.15-20.15 uur, 8x in Driebergen, 98 Euro. Voor jongeren en volwassenen. Opgeven via www.zingjeleven.nl.


Liedcursus

Op woensdagavond 20.20-21.45 uur is om de week de cursus liedvoordracht. In deze cursus zingen we samen in, en om 20.30 beginnen de individuele beurten met begeleiding van een pianist. Je krijgt een oefening op het gebied van techniek of interpretatie (vaak overlapt dit), om tot meer uitdrukking, verbinding met het lied, publiek of jezelf te komen. De luisterende medezangers kunnen vaak ondersteunen in de oefeningen. Een uitdagende cursus die veel voldoening en ontroering teweegbrengt. Sept – jan 8x, feb – mei 8x, juni-juli korte cursus. Voor jongeren en volwassenen. Opgeven via www.zingjeleven.nl.


Eendaagse liedcursus

Een dag lang verdiepen en ontspannen. In de ochtend oefeningen om sterker in het lichaam, rustiger in de geest te komen en de stem uit te breiden. In de middag lange individuele beurten met pianist waarin je een lied uitdiept. Kosten 70 a 75 euro (afhankelijk van de locatie). In 2019 is de liedcursus gepland op 11 mei. In 2020 komt deze waarschijnlijk op een zaterdag in de maand februari. Voor jongeren en volwassenen. Opgeven via www.zingjeleven.nl.

Zangles in Driebergen, Utrechtse Heuvelrug, nabij Zeist, Doorn, Odijk, Austerlitz, Maarn. Inge van Keulen is een bevoegde zangleraar, docent