Muziekconcours Driebergen

Muziekconcours Driebergen is sinds 2016 een jaarlijks terugkerend evement van de Muziekcirkel. Al vanaf de eerste editie blijkt het concours een mooie kans voor jonge amateurmusici uit de Utrechtse Heuvelrug en omgeving om hun talent te presenteren. De Grote Kerk in Driebergen biedt met haar prachtige akoestiek en de aanwezigheid van een concertvleugel het ideale podium voor dit evenement.

Het volgende muziekconcours staat gepland op 16 november 2019.

Inschrijven voor het concours onderaan deze pagina

De volgende editie van Muziekconcours vindt plaats op zaterdag 16 november 2019. Op deze dag is er weer plaats voor ongeveer 35 deelnemers om hun talent te presenteren voor een driekoppige professionele jury. Het concours is opgedeeld in 2 categorieën. Categorie 1: t/m 13 jaar en Categorie 2: 14 t/m 21 jaar. De inschrijving voor het concours opent in september 2019. Om teleurstellingen te voorkomen is het mogelijk om vanaf nu alvast je plek te reserveren. Stuur een mail met je naam, instrument en leeftijd naar muziekconcoursdriebergen@gmail.com. Na deze reservering krijg je eind augustus/begin september 2 weken de tijd om je inschrijving definitief te maken voordat de reguliere inschrijving opent. Hier volgt later meer informatie over.

Concours reglement:

- De organisatie hanteert de volgende categorieën:

- Categorie 1 individueel t/m 13 jaar, speelduur 4 - 7 minuten

- Categorie 2 individueel 14 t/m 21 jaar, speelduur 6 - 10 minuten

- De kandidaat wordt door hooguit 1 begeleider begeleid.

- Elke kandidaat speelt minimaal twee werken of twee delen van verschillend karakter.

Kandidaten dienen hun bladmuziek in drievoud toe te sturen naar een van de volgende adressen. De bladmuziek moet goed leesbaar zijn, geprint op A4 formaat, voorzien van een naam en per set geplakt of geniet zijn. Uiterste aanleverdatum: 27 oktober 2019

- Kandidaat draagt zorg voor een eigen begeleider indien nodig.

- Het inschrijfgeld bedraagt €30,- per kandidaat inclusief lunch.

- Kandidaat draagt zorg voor een tijdige betaling van het inschrijfgeld, te weten binnen 5 dagen na inschrijving.

- De inschrijving sluit op 20 oktober 2019.

- Ná 20 oktober 2019 is de inschrijving definitief en vindt er na eventuele afmelding door de kandidaat geen restitutie van het inschrijfgeld meer plaats.

- Plaatsing voor het concours geschiedt in volgorde van aanmelding én betaling.

- Bij te weinig aanmeldingen zal het concours tijdig worden geannuleerd en wordt het inschrijfgeld gerestitueerd. Deze beslissing is ten alle tijden aan de organisatie van het concours.

- Het concours is uitsluitend voor amateurmusici bedoeld. Professionele musici, conservatoriumstudenten en leerlingen van Jong talent Academies verbonden aan een conservatorium zijn uitgesloten van deelname aan dit concours. De eventuele begeleider vormt een uitzondering op deze regel.


De jury in 2019 zal bestaan uit:

  • Juryvoorzitter Diederik Ornée, klarinettist www.diederikornee.com

  • Gisella Bergman, altvioliste

  • Daniël van der Hoeven, pianist www.danielvanderhoeven.nl