OpStap en OpStreek zijn dé jeugdsymfonieorkesten van de Utrechtse Heuvelrug en omgeving, onder de enthousiaste leiding van dirigent Daan Welle. 
OpStap is een beginnersorkest voor kinderen vanaf 8 jaar; OpStreek is voor de jeugd vanaf ongeveer 12 jaar. Om met een van de orkesten mee te kunnen spelen is voor strijkers minimaal drie jaar les vereist en voor blazers minimaal twee jaar. 
Het orkest speelt verschillende soorten muziek, klassieke muziek maar ook bijvoorbeeld filmmuziek. We treden een aantal keer per jaar op en gaan ook elk jaar op kamp. Tijdens dit weekend wordt er veel muziek gemaakt, maar is het vooral heel gezellig.
Als het je leuk lijkt om in een symfonieorkest te spelen kan je een keer komen kijken en meespelen op een repetitie. Alle orkestinstrumenten zijn welkom! 

We repeteren op maandag in een gebouw van het Openbaar Lyceum Zeist: OpStap van 16.30 tot 17.45 uur; OpStreek van 18.15 tot 20.00 uur. Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.opstreek.eu, stuur een email naar info@opstreek.eu of bel Elly Sloep, tel. 06-19877697.